Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

Den D - balzám na duši, aneb jak se loví náhradní díly

 

Po posledních dvou vycházkách k vodě, kdy jsem vždy utrpěl takřka zdrcující porážky – vždy jeden cejn za cca 4 hodiny… - vzpomínal na den D, kdy to naopak šlo jako po másle. To v mém podání neznamená desítky ryb za hodinu, jako u závodníků, ale spíše takový rybolov, kdy si stihnu i mezi jednotlivými rybami posedět. Jako posledně:               
Po dopolední práci na chaloupce, kdy jsem měl už dostatečně sedřené prsty od betonových obkladů, jsem se sbalil a vyrazil na ryby. Cestou jsem ještě chtěl potěšit svoji ženu ze všech nejlepší, a tak jsem vzal pytel s plasty, že se cestou zastavím u kontejnerů. Tam mne už čekal první úlovek. Na vršku, přímo na očích byly položené dva nové kryty zadních světel na Š 100! Vám to asi nepřipadne nijak zvláštní a zajímavé, prostě starý šunt, ale nám, co takové vozidlo provozujeme, to tedy připadá jako vánoce! Hned mám na svoji 41 let starou káru jedny rezervní.
Potěšen touto skutečností vypravil jsem se dále k vodě. Už jsem nic neočekával, protože plastový úlovek jsem již měl v batohu. A ejhle – i u vody to šlo. Nejprve cejn, ještě jeden, K 44, cejn a flák, zase uvalené krmítko při náhozu, i s kusem kmenového vlasce. No co, sednu si, navazuji nové, mezitím cejn na druhý prut, a šup znovu navázanou udici do boje. A co se nestalo – pěkný záběr, špička ohnutá a po chvilce zdolávání (fakt chvilce, já se s tím moc nepářu) mám v podběráku K 46. A když jsem ho odháčkoval – koukám, že má toho vlasce kolem sebe nějak víc. Co to je? Tahám za vlasec, jde do vody, ale druhý prut nic nedělá, to tedy není moje… No a najednou se objeví to moje upálené krmítko! No to mne podrž, tak já budu dnes beze ztrát! Docela mne to potěšilo, krmítka pěkná, plastová s gumou, přivezl jsem si je až z Hradce. Už jste někdo seděl v divadle v saku a v kapsách měl krmítka na ryby?:-) No ,a ke všemu na konci za krmítkem ještě regulérně na háčku cejnek. No to mě podrž. To kdyby mi někdo vyprávěl, tak mu neuvěřím. Kdybych chtěl, tak to určitě nevytáhnu ani na trojháčcích, ale ani jsem neházel do stejného místa a montáž zachráněna.
Tak jsem si tedy zachytal, ještě před tím současným ochlazením, kdy to bralo. Aspoň si mám co promítat. Už čekám, až se udělá hezky a zase budu moci vyrazit. Pozorovat myši, sýkorky a jinou havěť je sice u vody pěkné, ale když to hodiny nic nedělá s prutem, tak mne to tak nebaví. :-)
 Vodo dík a zase někdy.
Průměrná známka: 1,33

Komentář ke článku (0)