Kontakt

Místo pro Vaše kontaktní údaje.

První docházka k vodě v roce 2013

 Konečně jsem se odhodlal jít tedy letos poprvé k vodě. Chystal jsem se už dlouho, ale nějak mi to nevycházelo. Byl jsem nad jedním splavem, ale i tak mi voda přišla dosti tažná, a tak jsem jeden proutek udělal na spláveček, druhý jsem hodil do boku na feeder a...   No a... Právě. Použil jsem rohlík, hojně vychvalovaný, něco jsem měl i do krmítek, takovou hodně tmavou voňavou směs a k tomu pár červíků co ještě vydala lednice z loňských zásob. Nejdříve to nedělalo vůbec nic, potom jsem měl pár zacukání na feedráček, ale než jsem se ohnul - znáte to. No spíš neznáte, protože jak to tady kolem čtu, tak všichni co vyrazili něco tahají:-). Takže jsem různě kombinoval, abych zjistil, jestli to je lepší na rohlík, nebo na červíky, ale obojí už dále bylo v podstatě stejné, tzn. k ničemu:-).

Výsledkem dnešní vycházky je tedy jeden zápis v povolence - letošní první, dále proškrtnutý řádek úlovků a jedna velká NULA na mém kontě. Škoda, doufal jsem aspoň  v plotičku, nebo jelce, ale pěkně to se mnou dnes vypeklo. Nevadí. Bylo tam hezky a taky dost zima od noh. 

Poučení pro příště - asi ještě musím něco nastudovat, pak by to asi chtělo najít místo, kde jsou ryby a ne, kde se líbí mně. No a rohlík zkusím i příště, jen ty červíky zkusím pořídit čerstvé a možná by bylo lepší, kdybych příště ve sklepě nezapomněl ty žížalky, co mám schované. Ačkoliv i ony vypadají poněkud ospale, jsou sice pěkné, macaté, ale prostě na nich je vidět, že je zima. Možná to tak má být a mám ty ryby nechat na pokoji.

Ale už se těším na jaro, snad se to pak vylepší a aspoň něco na proutek dostanu. Je pravda, že je u vody hezky skoro pořád, ale bezrybka, to nějak není pro mne to pravé ořechové. To mně tak nebaví:-(

Jdu si udělat čaj a pak zkusím přemluvit kocoura, aby mi zahřál nohy:-)

Tak tedy snad příště. Omlouvám se všem, kteří dočetli až sem, a zjistili, že to stálo za UKA a v podstatě není o čem psát.

 

Průměrná známka: 1,83

Komentář ke článku (10)